För hemmafixare och hobbyinredare finns det enkla sätt att förnya sitt hem som inte behöver kosta så mycket. Loppisar känner vi alla till förstås men vad många inte tänker på är att undersöka avdelningarna för textilier på second hand.

Tyger har breda användningsområden. Man kan till exempel enkelt förnya sina möbler genom att täcka möbeln helt eller delvis med ett tyg. Använder man sig av textilier för att till exempel snygga till en soffa eller fåtölj som sett bättre dagar så kan det vara snyggt att bara slänga tyget över möbeln på måfå. När det gäller tyger och textilier så behöver inte allting vara så tillrättalagt utan en touch av nonchalans är bara bra och så slipper man den där överarbetade looken.

Textilier kan man även hänga på väggen och till och med rama in. Att ha textilier i taket har en ljuddämpande effekt vilket till exempel kan vara användbart i hyreshus där detta med lyhördheten kan vara ett problem.

Att förnya till exempel ett köksbord med textilier inköpta på second hand är en snabb och billig lösning som oftast ger ett nytt intryck till hela köket. Investera i dukar och gardiner från second hand då har du möjlighet att byta och variera ofta och testa nya kombinationer i inredningen. Textilier blir lätt favoritinköpet när man väl upptäckt den avdelningen på loppisen och vilka fantastiska möjligheter som tyget erbjuder när det gäller snabb förändring, variation och hemtrevnad.

Är man dessutom utrustad med kunskaper i sömnad, och äger en symaskin, så är möjligheterna begränsade endast av fantasin när det gäller vad man kan göra av textiler. Glöm heller inte att textilerna även kan förgylla uterum, balkonger och trädgårdar.

Och de textilier man tröttnat på kan man i sin tur skänka vidare till någon loppis eller Röda Korset eller varför inte sälja på Tradera.