När du inreder med hjälp av tyger så är det snyggt om man försöker få tygerna att gå ton i ton. Det behöver inte alls vara samma tyger genomgående i inredningen men däremot bör man försöka hålla sig till harmonierande färgskalor. Blå, turkosa och lila toner eller gula, brandgula och röda toner, jordtoner, gröna toner och liknande. Principen är att man ska skapa harmoni i rummet. Lika viktigt för helhetsintrycket är att materialen i tygerna fungerar ihop.

Detaljerna

Man kan även leka med detaljer. Omtag runt långa svepande gardiner kan ge en lyxig känsla till rummet. Tänk på detaljerna vid inredningen. Små förändringar kan göra stor skillnad.

Kuddar ger alltid en hemtrevlig och mysig atmosfär så bulla gärna upp med gott om kuddar i soffor, fotöljer och på stolar och i sängar. Att använda sig av tyger, kuddar, gardiner och liknande är enkla saker man kan göra för att skapa stor trevnad utan att det ska behöva kosta så mycket.

Skapa stämning och atmosfär

När du inreder ett rum med hjälp av tyger, kuddar, dukar, överkast och gardiner så tänk igenom innan vad det är du vill åstadkomma. Vilken atmosfär vill du skapa i rummet? Vilken känsla är du ute efter? Var hittar du dina inspirationskällor? Du kanske har rest en del och hämtat inspiration från exotiska länder, i såna fall vet du ungefär vad du är ute efter. Då har du en röd tråd att jobba utifrån. Även om du inte vill skapa en exakt kopia av något du inspirerats av så är det ändå bra att ha en en målbild att sträva emot. Har du det redan från början så kommer helhetsintrycket att bli balanserat och harmoniskt. Vet man inte riktigt vad man är ute efter så kommer resultatet att bli därefter. När du vet vad du vill åstadkomma så är det bara att sätta igång att förverkliga inredningsdrömmen.